Pečené rolované skopové stehno
Pečené rolované skopové stehno
Potřebujeme:
1, 5 kg skopového stehna, 100 g másla, 1 cibule, 150 g kořenové zeleniny, 75 g rajčatového protlaku, 20 g hladké mouky, 1, 5 dl červeného vína, 1, 5 dl vývaru z kostí, petrželovou nať,, Náplň: , 50 g uzené slaniny, 100 g žampionů, 150 g měké salámy, 2 housky, 2 vejce, česnek, mletý pepř, sůl
Jak na to:
Vykostěné stehno důkladně zbavte tuku a blan. Rozrežte ho tak, aby vznikl plát masa, který dobře rozklepte a osolte.
Připravenou nádivkou potřete plát masa a pražte nití. V pekáči zahřejte máslo, orestujte na plátky nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, vložte maso. Prudce ho opečte ze všech stran, podlejte vývarem a přikryté pečte ve vyhřáté troubě asi 50 min. Během pečení obracejte a podlívejte vývarem. Ke konci pečení přidejte rajčatový protlak.
Když je maso měkké, šťávu vyduste na tuk, řrilejte víno, v němž jste rozmíchali mouku, krátce povařte a přeceďte. Do hotové omáčky přidejte nadrobno posekanou petrželku. Pečené skopové nakrájejte, polejte omáčkou a podávejte s knedlíkem.
Náplň: Slaninu nakrájejte na kostky, opražte, přidejte očištěné, na plátky nakrájené žampiony a chvíli poduste. Do vychladlého směsi přidejte na nudličky nakrájený měký salám, housky namočené do vody a vymačkané, sůl, rozmělněný česnek, vejce, mletý pepř a vypracujte.