Pečeně na benátský způsobsob

Pečeně na benátský způsobsob
Potrebujeme:

700 g telecího masa, 400 g cibule, 300 g mrkve200 g sterilizovaného alebo mraženého hrášku, petržlenovou nat, 30 g másla, 1 dcl červeného vína, 2 dcl vývaru, 1 dcl mandlového likéru, olivový olej, sůl, mleté černé koření, hladká mouka
Ako na to:

Cibulu nakrájíme na kolečka, petržlenovou nat, nadrobno nasekáme, maso nakrájíme na plátky a obalíme v mouce. Na pánvi  rozehřejeme olej s máslem, přidáme cibulu a dusíme, dokud nezměkne. Přidáme petržlenovou nať, vložíme maso a dusíme ješte dalších 15 minut. Pridáme vývar a víno.(Pečeň solíme těsne před podávaním). Na druhé pánvi zohřejeme máslo, přidáme na kolečka pokrájenou mrkev a hrášek, krátce podusíme, zalejeme likérem, přikryjeme a spolu vaříme do změknutí asi 15 minut.Jako prílohu k masu podávame s chleba.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus