Osso Bucco houby
Osso Bucco houby
Potřebujeme:
4 porce telecího stehna, po 2 cibule, šalotky, karotky, 4 čerstvá rajčata, 200 g žampionů, 3 PL oleje, 30 g másla, 2 PL rajčatového protlaku, 2 PL mouky, ¼ l suchého vína, 1 / 8 l vývaru (nebo vody), celý česnek, Petrželová nať, šalvěj, majoránka, tymián, sůl, pepř,, Příloha: špagety
Jak na to:
Cibuli, šalotku a karotky očistěte a nasekajte, rajčata spařte a oloupejte. Rozkrájejte na čtvrtky a odstraňte zrníčka. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky.
V hrnci rozpusťte olej a máslo, vložte do něj telecí maso obracejte ho, až je dobře upečené. Poté přidejte nakrájenou zeleninu. Zmírnit oheň a 4-5 min. duste. Přidejte rajčata, rajčatový protlak a žampiony. Posypte moukou, osolte a okořeňte. Zalijte bílým vínem a vývarem (vodou). Umyjte celý česnek a s bylinkami vložte do hrnce. Přikryjte pokličkou a pomalu hodinu vařte.
Před koncem vaření si připravte v osolené vodě špagety.
Na dno talíře položte špagety, na ne navrstvěte telecího zalijte šťávou.