Osso Bucco houby

Osso Bucco houby  

Potřebujeme:

4 porce telecího stehna, po 2 cibule, šalotky, karotky, 4 čerstvá rajčata, 200 g žampionů, 3 PL oleje, 30 g másla, 2 PL rajčatového protlaku, 2 PL mouky, ¼ l suchého vína, 1 / 8 l vývaru (nebo vody), celý česnek, Petrželová nať, šalvěj, majoránka, tymián, sůl, pepř,, Příloha: špagety

Jak na to:

Cibuli, šalotku a karotky očistěte a nasekajte, rajčata spařte a oloupejte. Rozkrájejte na čtvrtky a odstraňte zrníčka. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky.

V hrnci rozpusťte olej a máslo, vložte do něj telecí maso obracejte ho, až je dobře upečené. Poté přidejte nakrájenou zeleninu. Zmírnit oheň a 4-5 min. duste. Přidejte rajčata, rajčatový protlak a žampiony. Posypte moukou, osolte a okořeňte. Zalijte bílým vínem a vývarem (vodou). Umyjte celý česnek a s bylinkami vložte do hrnce. Přikryjte pokličkou a pomalu hodinu vařte.

Před koncem vaření si připravte v osolené vodě špagety.

Na dno talíře položte špagety, na ne navrstvěte telecího zalijte šťávou.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus