Jehněčí žebírka v županu na italský způsob

Jehněčí žebírka v županu na italský způsob
 

Potřebujeme:

800 g jehněčího hřbetu s kostí, 1 lžičku soli, mletý pepř, 3 lžíce oleje, 2, 5 dl bešamelové omáčky

Jak na to:

Z očištěného, částečně odkostěného, umytého masa a  bešamelovej omáčky se přidá na nudličky nakrájená šunka, na tenké plátky nakrájené, očištěné houby, osolíme je, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, přidá se nastrouhaný sýr a spolu se dobře promíchá. Vychladnuté opečené žebírka se polijí bešamelem tak, aby kost vyčnívala, povrch řežen nožem namočeným v oleji. Máslové těsto válíme, rozdělíme ho na čtverce, na které se položí žebírka tak, aby kost byla mimo těsto, těsto přehneme, aby se vytvořila kapsa, která se ze všech stran stlačí a na povrchu se potře rozšlehanými žloutky. Ohnivzdorná miska (pekáč) se potře máslem, žebírka obalená v máselném těstě budou uloženy nastojato tak, aby žebírkové kosti vyčnívaly přiměřeně, a vloží se péct do silně rozehřáté trouby dozlatova. Upečené žebírka se podávají na horkém talíři a na čistou žebírkou kost se navlečou papírová manžetka. Vhodné přílohy: různě upravené brambory, zeleninové saláty.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus