Jehněčí s kokosem

 Jehněčí s kokosem 

Potřebujeme: 

1 jehněčí kýta, 3 lžíce strouhaný kokos, 6 lžic sójové omáčky, 2 lžičky skořice, rozdrcený badyán, 2 lžíce krystalového cukru, 6 stroužků česneku, 100 g másla, sůl 

Jak na to: 

Rozpustíme máslo, přidáme k němu kokos a zamícháme. Do této směsi přidáme skořici, trochu rozdrceného badyánu, krystalový cukr a trochu sojové omáčky (podle toho jakou hustou směs chceme dostat). 

Jehněčí maso odblaníme, vykostíme a osolíme. 

Potřeme ho připravenou kokosovou směsí a uložíme na plech nebo do keramiky na pečení. Česnek můžeme přidat do směsi na natírání masa na závěr, nebo ho přidáme na natřené maso. 

Maso podlejeme trochou vody a dáme do trouby péct.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus