Jehněčí roláda s fazolky
Jehněčí roláda s fazolky
Potřebujeme
1 jehněčí lopatku, 350 g sterilované zelené fazolky (i s nálevem, 6 plátků prorostlý uzené slaniny, 120 g tvrdého sýra, olej, 2 PL rajčatového protlaku, 2, 5 dl bílého suchého vína, 1, 5 dl sladké smetany, 1 ČL moučkového cukru, 1 ČL maizena, mleté bílé koření, sůl
Jak na to:
Maso odblaňte, ostrým nožem vykostíme, omyjeme, mírně naklepte a vzniklý plát masa posoľte. Pokladte plátky uzené slaniny, fazolky, sýr nakrájený na hranolky, zavinte ho a prevažte kuchyňskou nití. Na rozeřiátém oleji roládu opečte ze všech stran, podlejte vínem, nálevem z fazolek přikryjte a ve vyhřáté troubě pečte 60 min. Během pečení obracejte a podle potřeby podlívejte horkou vodou. Potom odkrýt a upéct dočervena.
Upečené maso vyndejte, do výpeku přidejte rajčatový protlak, pepř, cukr, smetanu rozmíchané s Maizenou a za občasného míchání chvíli vařte. Konečně roládu nakrájejte a podávejte politou omáčkou s opékanými bramborami, ozdobte zbývajícími fazolkami.