Jehněčí roláda s fazolkamy
Jehněčí roláda s fazolkamy
Potřebujeme:
1 jehněčí lopatky, sůl, 350 g sterilované zelené fazolky, 6 plátků prorostlé uzené slaniny, 120 g tvrdého sýra, olej, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2,5 dcl bílého suchého vína, 1,5 dcl sladké smetany, mleté bílé koření, 1 lžičky moučkového cukru, 1 lžičku maizeny.
Jak na to:
Maso odblaníme, ostrým nožem vykostíme, omyjeme, lehce naklepeme a vzniklý plát masa osolíme. Poklademe na něj plátky uzené slaniny, fazolky, sýr nakrájený na hranolky a převážeme nití.
Na rozeřátém oleji roládu opečeme ze všech stran, podlejeme vínem, nálevem z fazolek, přikryjeme a ve vyhřáté troubě pečeme 60 minut.
Během pečení obracíme a podle potřeby podlíváme horkou vodou.
Potom odkryjeme a upečeme dočervena.
Upečené maso vyjmeme, do výpeku přidáme rajský protlak, pepř, cukr, smetanu rozmícháme s maizenou a za občasného míchání chvíli vaříme.
Konečně rolády nakrájíme a podáváme polité omáčkou s opékánými bramborami a ozdobíme zbývajícími fazolky.