Jehněčí roláda s fazolkamy

Jehněčí roláda s fazolkamy  

Potřebujeme:

1 jehněčí lopatky, sůl, 350 g sterilované zelené fazolky, 6 plátků prorostlé uzené slaniny, 120 g tvrdého sýra, olej, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2,5 dcl bílého suchého vína, 1,5 dcl sladké smetany, mleté bílé koření, 1 lžičky moučkového cukru, 1 lžičku maizeny.

Jak na to:

Maso odblaníme, ostrým nožem vykostíme, omyjeme, lehce naklepeme a vzniklý plát masa osolíme. Poklademe  na něj plátky uzené slaniny, fazolky, sýr nakrájený na hranolky a převážeme nití.

Na rozeřátém oleji roládu opečeme ze všech stran, podlejeme vínem, nálevem z fazolek, přikryjeme a ve vyhřáté troubě pečeme 60 minut.

Během pečení obracíme a podle potřeby podlíváme horkou vodou.

Potom odkryjeme a upečeme dočervena.

Upečené maso vyjmeme, do výpeku přidáme rajský protlak, pepř, cukr, smetanu rozmícháme s maizenou a za občasného míchání chvíli vaříme.

Konečně rolády nakrájíme a podáváme polité omáčkou s opékánými bramborami a  ozdobíme zbývajícími fazolky.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus