Jehněčí na jižanský způsob

Jehněčí na jižanský způsob  

Potřebujeme:

600 g vykostěného jehněčího masa (plece, kýty, krkovičky), 1 kg rajčat (nebo sterilizovaných rajčat bez šťávy), 1 bobkový list, 1 stroužek prolisovaného česneku, 2 cibule, 350 g brambor, 1 / 4 lžičky skořice, lžíci mletých ořechů, 4 lžíce červeného vína, 1 lilek, 6 cuket, 120 g hub, 4 lžíce kapary, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na větší kousky. Nahrubo nasekáme rajčata, cibuli, brambory, lilek, cukety a houby.

Nakrájené maso dáme do hlubšího hrnce (kromě lilku a cukety), přidáme houby, bobkový list, česnek, skořici, mleté ořechy, koření a sůl. Přilijeme víno a zamícháme.

Pokud použijeme čerstvé rajčata, dolejeme asi 3 dcl vody. Přikryjeme a v mírně předehřáté troubě pečeme asi 15 minut.

Zkontrolujeme množství výpeku, případně podlejeme vodou. Další hodinu pečeme v troubě bez poklice a dáváme pozor zda jsou brambory ponořené ve vodě.

Přidáme lilek, cukety, kapary a pečeme ještě 30 minut. Z povrchu odebereme tuk a před podáváním vyjmeme bobkový list.

Podáváme s těstovinami nebo s rýží ochucenou kari kořením a smíchanou se sterilovaným hráškem.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus