Jehněčí na jehle
Jehněčí na jehle
Potřebujeme:
1 / 2 kg jehněčího masa ze stehna, 100 g uzeného vepřového bůčku, 2 stroužky česneku, 350 g cibulí v sladkokyselém nálevu, 1 zelená paprika, 2 rajčata, tymián, 3 stonek rozmarýnu, mletý pepř, sůl
Jak na to:
Maso odblaňte, nakrájejte na kostky a bůček na plátky ve velikosti masa. Sůl promíchejte s pepřem, přidejte protlačený česnek a vymíchejte. Maso vložte do mísy a důkladně promíchejte s česnekovou pastou. Cibuli sceďte, papriku nakrájejte na kostičky a rajčata na osminky. Na kovovou jehlu střídavě napichujte cibulku, papriku, maso, bůček a rajčata. Posypte posekaným tymiánem a rozmarýnem. Maso rozložte na pekáč a ve vyhřáté troubě upečte.