Jehněčí maso v páře se zeleninou
Jehněčí maso v páře se zeleninou
Potřebujeme:
800 g jehněčího plece, 5 PL oleje, 400 ml vývaru z kostky, 1 cibuli, svazek bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj), 200 g mladých lusků cukrového hrášku, svazek mladé karotky, 1 PL hladké mouky, mleté bílé koření, sůl
Jak na to:
Jehněčí plec osolte, převažte kuchyňskou nití jako rolku, vložte ji na rozpálený olej a za neustálého otáčení opečte ze všech stran asi 8 min. Cibuli nakrájíme nadrobno a bylinky posekejte. Plec umyjte, na výpeku orestujte cibuli dozlatova zalijte polovinou vývaru. Přidejte plec i bylinky a duste v troubě nebo na sporáku pod pokličkou doměka (asi 50 min.). Během dušení maso podle potřeby podlívejte.
Lusky povařte 5 min. ve vroucí vodě a nechte okapat. Karotku důkladně vydrhněte kartáčkem pod tekoucí vodou. Měkké maso vyndejte a odstraňte z něho nit. Základ vyduste na tuk, zaprašte hladkou moukou a orestujte dorůžova. Potom přilejte zbytek vývaru a dobře prošlehejte. Přidejte karotku a vařte asi 25 min. Omáčku dochuťte solí a pepřem a před koncem vaření do ní vložte lusky a maso, aby se prořáli. Stehno nakrájejte na plátky a podávejte.