Jehněčí kotlety s houskovémi knedlíky a kaší z červeného zelí



Jehněčí kotlety s houskovémi knedlíky a kaší z červeného zelí 

Potřebujeme: 

800 g jehněčích kotlet, 40 g pečiva, 4,5 g droždí, 1 l mléka, 200 g hrubé mouky, 2 vejce, 300 g červené řepy, 80 g slaniny, 10 g škrobové moučky, grilovací koření, mořská sůl a pepř čtyř druhů 

Jak na to: 

Droždí rozmícháme v trošce teplého mléka a necháme nakynout. Do mouky přidáme sůl, vejce a rozšleháme v malém množství mléka, kvasnice a zbytek mléka a dobře vypracujeme na těsto. Nakonec přidáme na kostičky nakrájené pečivo a těsto necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na stejnoměrné díly a vyválíme na podlouhlé šišky. Hotové šišky se vloží do vroucí osolené vody a vaříme asi 20-25 min. Během vaření se občas obrátí, uvařené se vyberou a propíchnou vidličkou. Jehněčí kotlety se jemně naklepeme osolíme a okořeníme, upečeme je na horké desce z obou stran. Červenou řepu uvaříme ve slupce v osolené vodě. Uvařené oloupeme a rozmixujeme mixérem na hustou kaši, dochutíme solí a kořením. Slaninku narežeme na jemné proužky, opečeme na pánvi. Když je slanina pěkně opečená zahustíme škrobovou moučkou. Knedlík narežeme na stejně silné plátky a uložíme vějířovitě na talíř, červenou kaši formou uložíme na kraj talíře, jehněčí kotlety opřeme o knedlíky a  přelijeme slaninovou omáčkou.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus