Jehněčí kotlety po provensálsku
Jehněčí kotlety po provensálsku
Potřebujeme:
6 hrubých jehněčích kotlet,, 60 g másla, hrubá sůl, pepř,, Pasta:, 4 stroužky česneku, 3 stonky bazalky, 0, 5 sklenice olivového oleje, trocha soli
Jak na to:
Pasta: Česnek očistěte a snadno rozmělnít, dejte ho do třecí misky s trochou soli a bazalkovými lístky (6 si nechte na ozdobení) a přidávejte olivový olej, dokud vám nevznikne krémová hmota.
Kotlety z obou stran okořeňte a potřete pastou. Opečte je na grilu. Třeba je jednou obrátit.
Předhřejte mísu, položte na ni kotlety, každou ozdobte kouskem másla a lístky bazalky.
Jako přílohu podávejte 500 g vařených fazolových lusků s máslem a petrželkou.