Jehněčí koleno pečené s česnekem a rozmarýnem
Jehněčí koleno pečené s česnekem a rozmarýnem
Potřebujeme:
400 g jehněčí koleno s kostí, 2 brambory, fazole sterilovaná, bílá i červená, česnek, uzená slanina, čerstvý rozmarýn, čerstvý chřest, vegeta, sůl, cibule, olej
Jak na to:
Jehněčí koleno nejprve marinovat, přičemž marinádu vytvoříme z rozdrceného česneku, soli, oleje a rozmarýnu. Marinování by mělo trvat nejméně dvanáct hodin. Takto připravené koleno nejprve vaříme v páře, přibližně hodinu a pak dáme klasicky péct. Pečeme asi čtvrt hodinu. Zatím nakrájíme na malé kousky slaninu, orestujeme ji spolu s cibulkou, přidáme oba druhy sterilovaných fazolí, očištěný a předvařený chřest, dochutíme česnekem, vegetou a rozmarýnem. Podáváme s grilovanými bramborami.