Jehněčí koleno pečené s česnekem a rozmarýnem

Jehněčí koleno pečené s česnekem a rozmarýnem  

Potřebujeme:

400 g jehněčí koleno s kostí, 2 brambory, fazole sterilovaná, bílá i červená, česnek, uzená slanina, čerstvý rozmarýn, čerstvý chřest, vegeta, sůl, cibule, olej

Jak na to:

Jehněčí koleno nejprve marinovat, přičemž marinádu vytvoříme z rozdrceného česneku, soli, oleje a rozmarýnu. Marinování by mělo trvat nejméně dvanáct hodin. Takto připravené koleno nejprve vaříme v páře, přibližně hodinu a pak dáme klasicky péct. Pečeme asi čtvrt hodinu. Zatím nakrájíme na malé kousky slaninu, orestujeme ji spolu s cibulkou, přidáme oba druhy sterilovaných fazolí, očištěný a předvařený chřest, dochutíme česnekem, vegetou a rozmarýnem. Podáváme s grilovanými bramborami.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus