Jehněčí filé s bylinkami
Jehněčí filé s bylinkami
Potřebujeme:
600 g jehněčí plece, 200 g růžičkové kapusty, 200 g mražené zeleninové směsi, 1 kg brambor, 2 vejce, 2 PL solamylu, 150 ml oleje, 50 g másla, sůl, grilovací koření, několik petržlenových a koriandrových listků
Jak na to:
Lístky petrželky a koriandru otrhejte, část odložte na ozdobení a zbytek posekajte najemno. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší řízky. Naklepte je, osolte a posypte grilovacím kořením a bylinkami (zelený kariander má výraznou chuť, proto ho používejte střídmě). Vložte ho do mísy, pokapejjte 1 / 3 oleje a nechte přikryté v chladničce asi 2 hod.. odležet.
Brambory oloupte, nakrájejte na tenké plátky a potom na drobné nudle, nebo je nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte solamyl, vejce a sůl. Ze směsi udělejte tenké placky a opečte je na další 1 / 3 oleje dozlatova.
Maso opečte z obou stran na zbývajícím oleji dorůžova. Asi 10 min. povařte v osolené vodě růžičková kapustu, přidejte zeleninu a vařte dalších 5 min. Sceďte, nechte okapat a ještě krátce poduste na másle. Maso upravte na talíře se zeleninou a plackami a ozdobte petrželkou a koriandrem.