Jehněčí bylinková záda
Jehněčí bylinková záda
Potřebujeme:
jehněčí hřbet s kostí, 3 krajíček opečeného chleba, 600 g cukety, 250 g malých rajčat, 9 lžic míchaných posekaných bylinek, 60 g nastrouhaného sýra Gouda, olivový olej, 2 lžíce hořčice, mletý pepř, sůl
Jak na to:
Troubu rozehřejeme na 200 ° C. Chléb rozdrobíme a rozemeleme. Drobky nasypeme na suchý plech a pečeme asi 5 minut. Poté je smícháme s posekanými bylinkami a nastrouhaným sýrem.
Cukety podélně pokrájíme na plátky, osolíme, okořeníme a polijeme olivovým olejem. Přeložíme je na plech, teplotu v troubě zvýšíme a pečeme asi 5 minut. Přidáme rajčata a pečeme dalších 5 minut.
Jehněčí hřbet rozdělíme na 4 části, omyjeme, osušíme, okořeníme a opražíme v horkém oleji. Po 8-10 minutách maso vyjmeme a ochutíme hořčicí.