Jehněčí bylinková záda

Jehněčí bylinková záda  

Potřebujeme:

jehněčí hřbet s kostí, 3 krajíček opečeného chleba, 600 g cukety, 250 g malých rajčat, 9 lžic míchaných posekaných bylinek, 60 g nastrouhaného sýra Gouda, olivový olej, 2 lžíce hořčice, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Troubu rozehřejeme na 200 ° C. Chléb rozdrobíme a rozemeleme. Drobky nasypeme na suchý plech a pečeme asi 5 minut. Poté je smícháme s posekanými bylinkami a nastrouhaným sýrem.

Cukety podélně pokrájíme na plátky, osolíme, okořeníme a polijeme olivovým olejem. Přeložíme je na plech, teplotu v troubě zvýšíme a pečeme asi 5 minut. Přidáme rajčata a pečeme dalších 5 minut.

Jehněčí hřbet rozdělíme na 4 části, omyjeme, osušíme, okořeníme a opražíme v horkém oleji. Po 8-10 minutách maso vyjmeme a ochutíme hořčicí.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus