Jahněčí maso na fazolkách

Jahněčí maso na fazolkách 

Potřebujeme:

600 g jehněčí kotlety, sůl, mleté černé koření, 3 zrnka jalovce, 3 stroužky česneku, olej, 2 rajčata, 200 g sterilované zelené fazolky, 1,5 dcl smetany na vaření, 1 lžíci hladké mouky, ocet, cukr, petrželku

Jak na to:

Jehněčí kotlety posekáme na porce, omyjeme, osušíme a osolíme. Mleté koření promícháme s rozdrceným jalovcem, s pretlačeným česnekem a směsí natřeme porce masa. Prudce opečeme z obou stran na rozehřátém oleji. Podlejeme vodou a dusíme do poloměka. Potom přidáme pokrájená rajčata a udusíme do měka.

Na trošce oleje opražíme hladkou mouku, zalijeme smetanou, promícháme, přidáme fazolové lusky a za stálého míchání přivedeme do varu. Osolíme, ochutíme octem, cukrem, krátce povaříme a rozdělíme na talíře. Podáváme s udušenými kotlety posypané petrželkou.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus