Grófova Svíčková

Grófova Svíčková

Potřebujeme:

½ kg hovězí hovězích plátků, 40 g uzené slaniny, 40 g tuku, mletý pepř, sůl, křen, červená řepa

Jak na to:

Hovězí plátky zbavené blan nakrájejte na plátky, které z obou stran naklepte, na okrajích narežte, osolte a okořeňte. Slaninu pokrájajte na tenké proužky, opražte na tuku, vyberte a dejte na teplé místo.

Ve výpeku z obou stran opečte maso, podlejte horkou vodou a přikryté duste doměka. Během dušení občas podlívejte. Očištěný křen a červenou řepu najemno postrouhejte. Když je maso měké, uložte ho na teplou mísu, polejte šťávou z duste a na každý plátek dejte proužek sádla, trochu postrouhaného křenu a červené řepy. Podávejte s opékanými bramborami a kyselými okurkami. 

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus