Debrecínská svíčková

Debrecínská svíčková

Potřebujeme:

400 g hovězích plátků, 50 g šunky, 2 papriky, 2 rajčata, 100 čerstvých hub, 1 chilli paprička, 1 cibule, 150 - 200 ml masového vývaru, 20 g hladké mouky, mletý pepř, sůl, olej nebo sádlo, 4 PL zakysané smetany, pažitka nebo petrželová nať

Jak na to:

Hovězí plátky nakrájejte na plátky, zlehka naklepte, okraje narežte, osolte, okořeňte, poprašte moukou a opečte na rozehřátém oleji z obou stran. Maso vyjměte a držte v teple.

Na sádle  zpeňte na drobno posekanou cibulku, přidejte na nudličky pokrájenou šunku, kousky papriky a plátky čerstvých hub. Všechno opražte a podlejte vývarem.

Vložte zpět maso, přidejte oloupané pokrájené rajčata, posekanou chilli papričku a uduste do měka. Hotové hovězích plátky na talíři polejte zakysanou smetanou a ozdobte pažitkou nebo petrželkou.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus