Teplý salát s celerem a špenátem

Suroviny:
500 g brambor
1 červená paprika
1 hrnek nakrájeného řapíkatého celeru
2 hrnky drobných špenátových listů
3 PL vinného octa
2 PL olivového oleje
1 nadrobno nakrájený stroužek česneku
plátek anglické slaniny
sůl
mletý pepř

Postup:
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a připravujeme v parní troubě v perforované nádobě při teplotě 100 ° C asi 15 minut. Papriku rozkrájíme na kousky, přidáme k bramborám a dusíme asi další 2 minuty. Podušenou papriku oloupeme, nakrájíme na proužky a spolu ze bramborami dáme do misky, přidáme nakrájený řapíkatý celer a špenátové listy, dochutíme solí a pepřem. Vinný ocet, olivový olej a česnek rozmícháme a na varné desce mírně zahřejeme. Anglickou slaninu nakrájíme, opečeme na pánvi a přidáme k ještě teplé omáčce, kterou pak připravený salát poléváme.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus