Salát z oliv a rýžových nudlí

Použité suroviny:

1 balíček rýžových nudlí (širší) | 50 dkg oliv s papričkou | 50 dkg balkánského sýru | 1 dl olivového
oleje (velké, naložené v oleji) | 4 stroužky česneku | 1 vrchovatá lžíce provensálského koření | dle chuti:
sůl

Jak recept připravit:

Nudle vyjmeme ze sáčku, položíme do nádoby a zalijeme vroucí vodou, aby byly celé potopené. Necháme asi
15 minut stát, aby nudle byly měkké. Nevaříme. Pak je scedíme a necháme odkapat, ale přiklopíme pokličkou,
aby nevychladly. Do mísy nalijeme olej, přidáme provensálské koření, rozmačkaný česnek, olivy nakrájené na
kolečka a sýr na menší kostičky. Lehce promícháme. Přidáme scezené nudle a salát lehce promícháme. Nudle
dávám teplé, protože balkánský sýr od nich krásně uvolní svoji chuť do nudlí. Může se jíst hned nebo jej dáme
do lednice vychladit. V letních dnech je tento salát osvěžující.
Olivy si kupte raději ty vážené, naložené v oleji. Jsou chutnější. Tento salát patří u nás doma mezi
nejoblíbenější.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus