Salát z nakládaných hub
Použité suroviny:
2 žervé sýry nebo rodinné balení lučiny - 200 g | 100 g majonézy | 3 lžíce vrchovaté, naložených kyselých
hub | 1 cibule | dle chuti: mletý černý pepř | 3 lžíce mléka nebo smetany na vaření | 4 rajčátka | 2 jablka -
asi 30-35 g | 1 lžička hořčice | dle potřeby: listy hlávkového nebo ledového salátu | dle chuti: pažitka nebo
petrželka na posypání
Jak recept připravit:
Žervé utřeme s majonézou, mlékem, hořčicí a pepřem. Přidáme spařená a oloupaná rajčata nakrájená na jemné
kousky.
Pak přidáme cibuli, kyselé houby a jablka - vše nakrájené na drobné kousky. Promícháme, dochutíme a podle
hustoty můžeme ještě naředit mlékem nebo smetanou.
Podáváme v misce vystlané hlávkovým nebo ledovým salátem, sypeme nakrájenou pažitkou či petrželkou.