Salát s Nicci

 
SUROVINY:
2 vejce
100 g mražené zelené fazolky
200 g rajčat sušených na slunci v ochucených olejů
100 g pokrájených černých oliv
1 konzerva (225 g) kvalitního tuňáka
250 g pokrájeného ledového salátu
4 lžíce extra panenského olivového oleje
šťáva z půl citronu
půl lžičky mořské soli nebo špetka kuchyňské soli
půl lžičky cukru
40 g krutonů
4 - 6 sardeliek
hrst bazalkových listů
 

POSTUP:
1 Vejce dáme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme 7 minut. Po třech minutách přidáme mraženou fazolky.
2 Scedíme obojí, vejce necháme vychladnout pod studenou tekoucí vodou a fazolky propláchneme.
3 Rajčata s olejem přelijeme do misky, přidáme olivy a opatrně promícháme.
4 Na servírovací talíř poklademe salátové listy, na ně dáme rajčatově-olivovou směs, šťávu si odložíme.
5 Tuňáka scedíme, kousky rozložíme mezi rajčata a olivy a navrch roztrousil fazolky.
6 Ze zbývající rajčatově-olivové šťávy připravíme dresink. Vmícháme olivový olej, citronovou šťávu, sůl i cukr a nalijeme na salát.
7 Natvrdo uvařená vejce oloupeme, překrojíme na čtvrtky a přidáme na salát spolu s krutony, sardelkami a bazalkovými listy

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus