Salát ovocný s tymiánem
Použité suroviny:
Jablko zelené 1 ks
Jablko červené 1 ks
švestky 4 ks
Zralé hrušky 2 ks
Voda - na zálivku 100 ml
Cukr - na zálivku 50 g
Badyán-na zálivku 1 ks
Tymián-na zálivku 3 snítky
Zázvor(3cm)-na zálivku 1 ks
Vanilka - na zálivku 1 lusk
Jak recept připravit:
Nejdříve svařte vodu s cukrem .
Švestky překrojte napůl a vyndejte pecky.
Hrušky a jablka rozkrojte na osminy, jádřince vykrojte. Nakrájená jablka ,švestky a hrušky dejte do
mísy,přidejte tymián, badyán, semínka vanilky a na velmi malé kostičky nakrájený zázvor .
Vše přelijte horkým sirupem. Nechte vychladnout a pak dejte na 30 minut do lednice