Salát bramborový s rybou
Použité suroviny:
350 g brambor | 250 g mražené tresky | 4 ks sardinek v oleji | 4 ks stroužků česneku | 1 lžíce kaparů | 2
lžíce oleje | dle chuti: petrželka | dle chuti: ocet | dle chuti: sůl
Jak recept připravit:
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, scedíme je, ještě horké oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na
tenčí plátky. Zmrazenou tresku osolíme, podlijeme trochou vody, na mírném plameni dusíme doměkka, necháme
vychladnout a pak nakrájíme na menší kousky.
Vše vložíme do mísy. Česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a krátce osmahneme na oleji. Přidáme nakrájené,
vykostěné sardinky a ještě
5 minut společně zvolna podusíme, doplníme kapary,
nasekanou petrželkou, trochou octa a přidáme do mísy k bramborám s rybou. Salát zlehka promícháme a
podáváme teplý jako samostatné jídlo.