Salát bramborový s hořčicí

Použité suroviny:

dle chuti: sůl a pepř
1/2 ks salát hlávkový
4 ks vejce
3 ks okurky sladkokyselé
800 g brambor
4 lžíce okurkového nálevu
100 ml vývaru
2 lžíce Jihočeského jogurtu
dle chuti: šunka
120 g hořčice dijonská
1 cibule

Jak recept připravit:

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Potom je oloupeme a nakrájíme na kolečka. Uvaříme si
vejce natvrdo, sloupneme skořápku a také je nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na kostičky a krátce je
povaříme ve vývaru. Směs nalijeme na připravené brambory, přidáme okurky a šunku na proužky a promícháme.
Hlávkový salát opláchneme a necháme okapat, pokrájíme ho na proužky. Do jogurtu vmícháme dijonskou hořčice a
okurkový lák. Zálivku podle chuti osolíme a opepříme. Na talíře potom dáme vrstvu brambor, na ně poklademe
vejce a posypeme pokrájeným salátem. Navrch nalijeme zálivku.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus