Quinoa salát

Použité suroviny:

1/2 hrnku Quinoi - nebo kuskusu
1 hrnek vody
200 g kuřecího masa
3 špetky soli
2 lžíce olivového oleje
150 g salátové okurky
150 g jadérek z čerstvého granátového jablka
5 ks broskví - můžou být kompotované, ale lepší jsou čerstvé
2 lžíce oleje z pecek hroznového vína - koupíte v prodejnách se zdravou výživou
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce zelené petrželky

Jak recept připravit:

Kuřecí maso nakrájejte na kostičky asi 1,5 cm. Na pánvi s olivovým olejem maso restujte. Pak lehce
osolte. Quinei zalijte vodou a vařte 15 minut.
Vychladlou dejte do mísy. Přidejte na kostičky nakrájenou okurku, kuřecí maso, nakrájené broskve, jadérka
granátového jablka a petrželku. Dochutíte solí a přidejte 2 lžíce oleje z pecek hroznového vína a citronovou
šťávu. Dobře promíchejte.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus