Jogurt a hořčice v Pekinském zelí

Použité suroviny:

1 menší pekingské (čínské zelí) | dle chuti: sůl | dle chuti: cukr | 1 větší cibule | 1 červená paprika |
1 lžička ostré hořčice | 1 lžička kari | 2 lžíce sekaných arašídů | 1 malý bílý jogurt | 1 lžíce citronové
šťávy | 1 stroužek česneku | 1 špetka mletého hřebíčku

Jak recept připravit:

Zelí si nakrájíme na tenké proužky, osolíme, osladíme a smícháme s cibulí nakrájenou na kolečka a s
paprikou nakrájenou na proužky. Na lžíci oleje opražíme arašídy a kari. Jogurt osolíme, smícháme s citronovou
šťávou, rozetřeným česnekem, hořčicí a roztlučeným (či rozemletým) hřebíčkem. Jogurtovou zálivku promícháme
se zelím a přelijeme olejem s opraženými arašídy a kari.
Obměny: kromě pekingského nebo čínského zelí lze použít i tzv. ledový salát.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus