Chlebová zálivka na salátu
Použité suroviny:
150 g pšeničného chleba z minulého dne | 2 bal. italské salátové zálivky | 1 stroužek česneku | 3 řapíky
celeru | 1 červená a 1 žlutá paprika | 1 masité rajče | 2 jarní lahůdkové cibulky | 1 svazek petrželky | 8
lžic oleje | dle chuti: pepř
Jak recept připravit:
Z chleba odkrojíme kůrku a střídku pokrájíme na kostky. Uvedeme do varu 125 ml vody, rozpustíme v ní
salátovou zálivku a necháme ji vychladnout. Česnek oloupeme a prolisujeme do zálivky, kterou přelijeme
chlebové kostky a necháme asi 10 min. stát. Očistíme a omyjeme celer, papriku a rajčata a vše nakrájíme na
kostičky. Lahůdkovou cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Petrželku omyjeme, osušíme a na jemno
posekáme. Veškerou zeleninu a petrželku smícháme s chlebem. Pokapeme olejem a ještě jednou promícháme.
Necháme 10 min. rozležet, poté opepříme a rozdělíme na talíře.