Rýžový nadýchaný nákyp
Použité suroviny:
náplň
kompotované ovoce (broskve, meruňky)
těsto
3 vejce
5 lžic cukr moučka
1 ks smetana ke šlehání
2 balíčky rýže
1 balíček vanilkový cukr
100 g máslo
Jak recept připravit:
Rýži v sáčcích uvaříme. Jakmile je hotová, tak ji slijeme a vysypeme ji ze sáčků do téhož hrnce a
zalijeme vroucí smetanou. Zamícháme, přiklopíme a necháme 10 minut dojít.
Rozklepneme 3 vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a máslem. Můžeme přidat
citronovou kůru. Směs vmícháme do rýže se smetanou. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do rýžové
směsi.
Do vymazané skleněné misky nalijeme 2/3 směsi a poklademe kompotovaným ovocem. Můžeme i trochu zalít
šťávou z ovoce. Nakonec ovoce přikryjeme zbylou rýžovou směsí. Nadýchaný rýžový nákyp dáme péci na 180 -
200°C na 30 minut.
Nadýchaný rýžový nákyp ihned podáváme.