Závitky plněné z mořského okouna
Použité suroviny:
4 filety z mořského okouna, každý o váze asi 200 g | z 1 citronu šťáva | 200 g žampionů | 1 malá cibule |
1 a půl svazku petržele | 2 lžíce sójového oleje | 80 g sladké smetany | 1 lžíce mouky | dle chuti: sůl a
bílý pepř | 1 citron nakrájený na osminky
Jak recept připravit:
Rybí filety opláchneme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi 10 minut stát.
Mezitím krátce opláchneme žampiony, očistíme je a nasekáme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Petržel omyjeme, osušíme a nasekáme najemno.
V kastrolu necháme rozehřát 1 lžíci sójového oleje a osmahneme cibulku dozlatova. Přidáme houby a dusíme
na mírném ohni asi 15 minut.
Do houbové směsi vmícháme smetanu a petržel a povaříme. V malém množství vody rozmícháme dohladka mouku a
za stálého míchání směs zahustíme. Nakonec náplň osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
Filety osušíme, podélně rozpůlíme a osolíme. Čtyři velké kusy silného alobalu potřeme lžící sójového
oleje.
Rybí filety potřeme připravenou náplní, stočíme a položíme vždy po dvou na jeden kus alobalu. Každý
alobalový balíček pevně uzavřeme.
Závitky v alobalu grilujeme asi 15 minut.