Zapékaný kapr s jogurtovou omáčkou

Zapékaný  kapr s jogurtovou omáčkou

Potřebujeme:

1 kapr, ½ kg brambor, kmín,, Cesnakový nálev:, 3 PL olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 ČL vegety, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, sůl,, jogurtová omáčka:, 1 kelímek nízkotučného jogurtu, 1 PL pochoutkovou zakysané smetany, 1 ČL hořčice, 1 menší strouhaná sterilovaná okurka, 1 najemno postrúhaná cibule, ocet, cukr, sůl
Jak na to:

Naporcovaného kapra potřete česnekový nálevem a nechte odležet asi 1 hod..
Potom kapra vložte do zapékací nádoby spolu s předvařeným bramborami, které posypte kmínem. Pečte asi 1 hod.. Upečenou rybu a brambory přelijte jogurtovou omáčkou. Hotové jídlo ozdobte paprikou, feferónku, citrónem a petrželkou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus