Zapečený Pangas se smetanou a sýrem
Použité suroviny:
4 ks filé mořské ryby Pangas
dle chuti: koření na ryby
z ½ citronu šťáva
1 smetana
1 vajíčko
150 g tvrdého sýra
1 oříšek másla
Jak recept připravit:
Pokud zakoupíme rybí filé v mraženém stavu, necháme rozmrznout, jemně osolíme a pokapeme šťávou z citronu
a necháme cca 20 minut odležet. Cibuli nakrájíme na kolečka, smetanu smícháme s vajíčkem, tvrdý sýr najemno
nastrouháme. Do římského hrnce vložíme oříšek másla, na dno dáme nakrájenou cibuli, přidáme rybu, kterou
okořeníme směsí koření na ryby, zalijeme smetanou a posypeme strouhaným sýrem. Pangas se prodává jako filé
bez kostí a má velmi jemnou až máslovou chuť. Hotový pokrm podáváme s vařeným bramborem nebo zeleninovým
salátem.