Zapečená ryba v lístkovém těstě
Zapečená ryba v lístkovém těstě
Potřebujeme:
jakákoliv ryba (filety, lososa ,..), česnek, citrón, špenát, lístkové těsto, sůl, pepř, tymián
Potřebujeme:
jakákoliv ryba (filety, lososa ,..), česnek, citrón, špenát, lístkové těsto, sůl, pepř, tymián
Jak na to:
Nejdříve si připravíme špenát klasickým způsobem (podusíme, osolíme a přidáme česnek). Rybu si osolíme a necháme odstát, aby pustila vodu. Vyválíme si lístkové těsto a vytvoříme si malé čtverce, případně větší podle velikostí ryby.
Rozložíme na ně vychladnutý špenát a na něj uložíme rybu, kterou pokapeme citrónem a okořeníme tymiánem, pak přeložíme těstem. Potřeme žloutky a pečeme asi tak 20 min na 200 C.
Podáváme s vařenými bramborami a dresinkem.
Nejdříve si připravíme špenát klasickým způsobem (podusíme, osolíme a přidáme česnek). Rybu si osolíme a necháme odstát, aby pustila vodu. Vyválíme si lístkové těsto a vytvoříme si malé čtverce, případně větší podle velikostí ryby.
Rozložíme na ně vychladnutý špenát a na něj uložíme rybu, kterou pokapeme citrónem a okořeníme tymiánem, pak přeložíme těstem. Potřeme žloutky a pečeme asi tak 20 min na 200 C.
Podáváme s vařenými bramborami a dresinkem.