Z uzeného pstruha paštičky
Použité suroviny:
300 g uzeného pstruha,
250 g smetanového čerstvého sýra,
3 vejce,
2 – 3 lžičky citronové šťávy,
sůl,
pepř,
2 lžičky tuku na vymazání formiček,
200 g směsi listových salátů,
1 lžíce octa,
1 lžíce oleje,
8 dílků citronu
Jak recept připravit:
1. Troubu předehřejeme na 160 °C. Uzeného pstruha vykostíme a zbavíme kůže. Stranou odložíme 8 stejně
velkých kusů rybího masa. Zbytek ryby rozebereme nadrobno.
2. Čerstvý sýr promícháme s vejci a umícháme do hladkého krému. Vetřeme rozebranou rybu. Ochutíme
citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Hmotou naplníme formičky vymazané tukem a postavíme je do vodní lázně.
Pečeme v troubě asi 30 min.
3. Salát omyjeme a osušíme. Smícháme ocet, sůl, pepř a olej a zálivkou salát přelijeme. Paštičky vyjmeme
z trouby a vyklopíme na talíř. Upravíme se salátem, zbylými kousky pstruha a dílky citronu.