Z makrel paštika

Použité suroviny:

450 g uzené makrely či uzeného lososa,
100 g netučného tvarohu,
100 g bílého jogurtu,
1 PL citrónové šťávy,
svazek kopru,
světlá želatina – 3 plátky,
3 PL vody,
sladká paprika,
pepř,
sůl

Jak recept připravit:

Vykostěnou rybu – musí být asi 300 g čistého masa – umixujeme s tvarohem, jogurtem a citrónovou šťávou.
Snítku omytého kopru odložíme, zbytek jemně posekáme. Želatinu namočíme asi na 5 minut do studené vody, potom
ji vymačkáme a rozpustíme ve třech lžičkách horké vody.
S nasekaným koprem ji vmícháme do rybího mixu, vše osolíme a okořeníme.
Na dno formy, nejlépe vyložené mikroténovou fólií, položíme snítku kopru a potom ji naplníme rybí směsí.
Paštika musí tuhnout nejméně 3 hodiny v chladničce.
Pomocí fólie paštiku vyjmeme a plátky paštiky servírujeme s celozrnným pečivem.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus