Z kapra nákyp
Použité suroviny:
400 g kapra
30 g hladké mouky
30 g másla
4 dcl smetany
1 vejce
2 lžíce strouhanky
citronová štáva
petrželka
sůl, pepř
Jak recept připravit:
Rybí maso dobře očistíme, osolíme, zakapeme citronovou štávou a ve vodě doměkka podusíme. Umeleme a podle
chuti opepříme.
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zředíme ji studenou vodou a smetanou a dohladka povaříme. Do
vychladlé omáčky přidáme připravené rybí maso, nasekanou petrželku a strouhanku, směs dobře promícháme a
spojíme žloutkem, nakonec vmícháme sníh z bílku.
Hmotou naplníme máslem vymazanou a strouhankou vysypanou formu nebo zapékací misku. Pečeme ve středně
teplé troubě.