Výborná a trochu exotická krevetová polévka
Potřebujeme:
300 g královských krevet
100 g šalotky
50 g másla (82% tuku)
½ dcl olivového oleje
1 bio limetka (kvůli kůře)
20 g čerstvého zázvoru
3 dcl kokosového mléka
1 chilli paprička
2 dcl zeleninového vývaru
Kukuřičný škrob na zahuštění
250 ml smetany ke šlehání
Sůl
Pepř
Kurkuma
Celerová nať
Postup:
Na másle a oleji zpěníme šalotku, přidáme na tenko nakrájenou papriku, na kostičky nakrájenou limetku, osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Přidáme zázvor a podlijeme zeleninovým vývarem. Necháme vařit na prudkém ohni po dobu asi 5 minut. Vývar přecedíme, přidáme krevety, kokosové mléko, trochu kurkumy a necháme povařit asi 4 minuty. Na závěr zjemníme smetanou na šlehání, zahustíme škrobem, dochutíme a ozdobíme stonkovým celerem.