Utopený kapr
Použité suroviny:
4 porce kapra
1 citron
dle chuti sůl
2 -3 lžíce másla
5 lžic majonézy
2 lžíce červeného vína
2 lžíce kečupu
1 cibule
1 sterilovaná okurka
1 sterilovaná kápie
dle chuti petrželka
dle chuti cukr
dle potřeby olej
Jak recept připravit:
Omyté porce kapra pokapeme citronem a necháme odležet dvě hodiny. Pak je osolíme a opečeme na oleji dozlatova po obou stranách. Na hotové horké porce vložíme plátek másla a necháme jej rozpustit. Předem si
připravíme omáčku. Majonézu rozmícháme s vínem, kečupem, citronovou šťávou, drobně nasekanou cibulkou,
okurkou a kapii. Nakonec přidáme drobně nasekanou petrželku, osolíme, osladíme, dobře promícháme a přelijeme
přes pečené kapří porce. Příloha-brambory.