Treska s rajčaty a cibulí
Treska s rajčaty a cibulí
Potřebujeme:
2 tresky (po 250 g), 1 citron, 500 g rajčat, 1 cibule, 2 PL hladké mouky, 2 PL másla, 2 PL oleje, 1 dcl vývaru, svazek kopru, bílý pepř
Potřebujeme:
2 tresky (po 250 g), 1 citron, 500 g rajčat, 1 cibule, 2 PL hladké mouky, 2 PL másla, 2 PL oleje, 1 dcl vývaru, svazek kopru, bílý pepř
Jak na to:
Ryby a citron opláchneme a osušíme. Rajčata narežeme do kříže a přelijeme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Cibuli nakrájíme na kolečka. Ryby osolíme, vymačkáme na ně citron, obalíme v mouce a dáme péct na másle v pánvi. V druhé pánvi na oleji podusíme cibuli, přidáme rajčata, podlejeme vývarem a necháme povařit asi 5 min. Kopr posekáme, část odložíme na ozdobu a část přidáme k rajčatům. Směs pak osolíme a okořeníme. Ryby servírujeme polité výpekem, obložené rajčaty a koprem.
Ryby a citron opláchneme a osušíme. Rajčata narežeme do kříže a přelijeme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Cibuli nakrájíme na kolečka. Ryby osolíme, vymačkáme na ně citron, obalíme v mouce a dáme péct na másle v pánvi. V druhé pánvi na oleji podusíme cibuli, přidáme rajčata, podlejeme vývarem a necháme povařit asi 5 min. Kopr posekáme, část odložíme na ozdobu a část přidáme k rajčatům. Směs pak osolíme a okořeníme. Ryby servírujeme polité výpekem, obložené rajčaty a koprem.