Treska na neapolský způsob

Treska na neapolský způsob

Potřebujeme:

1 kg zmrazené tresky, 1 lžičku soli, 1 větší cibuli, 2 lžíce hladké mouky, 2, 5 dl červeného vína, mleté pepř, 2 stroužky česneku, 60 g mandlí, citron

Jak na to:

Do většího kastrolu dáme 2 lžíce másla a na drobno nasekanoucibuli, kterou necháme zpěnit. Přidáme rýži, zamícháme, aby se omastila. Zalijeme sklenicí bílého vína a promícháme. Osolíme, přidáme hovězí vývar nebo bujónovú kostku a vodu, postupně, a občas zamícháme, až je rýže vařená al dente, t. j. není rozvařená, stáhneme z ohně, přidáme 2 lžíce másla, podle chuti trochu pepře a hodně postrouhaného parmezánu. Promícháme. Přikryjeme a necháme asi 3minúty odpočinout až poté podáváme.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus