Švédský pangasius
Použité suroviny:
0,5 kg pangasius (nebo jiné vykostěné ryby), 6 středních brambor, 2 mrkve, 1/2 většího pórku, 2 kysané
smetany, pažitka (nakrájená menší hrst), kopr (taky nakrájená menší hrst), 20 dkg tvrdého sýra, koření na
ryby, kmín, sůl, pepř, máslo na vymazání formy
Jak recept připravit:
Pekáč vymažeme máslem, naskládáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Na pánvi na másle
opražíme nastrouhanou mrkev s pórkem. Tuto směs naložíme na brambory. Pangasius posypeme kořením na ryby,
kmínem a položíme na směs mrkve s pórkem do pekáče. Dáme zapéct na 15 minut na 200 stupňů. Mezi tím si
připravíme omáčku ze 2 kysaných smetan, kopru a pažitky (jde použít jakákoliv bylinka - např. petržel,
bazalka), trochu soli a pepře. Nastrouháme si sýr. Po 15 minutách navršíme na rybu omáčku a zasypeme sýrem.
Pečeme cca 40 minut.