Štika na šumivém víně
Štika na šumivém víně
Potřebujeme:
štika, 100 g žampionů, 300 ml suchého šumivého vína, 4 mrkve, 4 cibule, 2 žloutky, 100 g másla, 2 citrony na ozdobení, petrželová nať, mletý pepř, sůl
Jak na to:
Ve velkém hrnci podusíme na polovině másla mrkev a cibuli nakrájené na kolečka, osolíme, okořeníme a podusíme. Vložíme vykuchanou štiku, zalijeme šumivým vínem a uvaříme doměka (asi 30 minut). Uvařenou štiku přeložíme na podélnou mísu a dáme do vyhřáté trouby, aby nevychladla. Zeleninu ještě trochu podusíme, zahustíme druhou polovinou másla a žloutky, ale již nevaříme, aby se omáčka nesrazila. Nakonec do ní zamícháme zvlášť podušené žampiony, polijeme štiku uloženou na míse a ozdobíme kolečky citronu.