Steak z tuňáka s banánovo - jogurtovým salátem

Steak z tuňáka s banánovo - jogurtovým salátem

Potřebujeme:

4 steaky z tuňáka (po 140 g), 3 banány, 300 g koktejlových rajčat, 100 g nízkotučného jogurtu, 4 PL bílého vinného octa, kůra z 1 limetky, šťáva z 1 citronu, 1 nať kopru, 1 Petrželová nať, 2 PL olivového oleje, 2 PL mleté hořčice, 2 PL kari koření, 2 PL cukru, drcený pepř, mleté pepř, sůl
Jak na to:

Steaky okořeňte drceným pepřem a limetkovou kůrou. Oloupejte banány a nakrájejte na plátky, které pokapejte citronovou šťávou. Nakrájejte koktejlová rajčata na plátky a opatrně je promíchejte s plátky banánů.
Dressing připravte tak, že smícháté jogurt s octem, koprem, petrželkou, olejem a hořčicí a ochuťíte solí, černým a kari kořením a nakonec oslaďte. Nalijte na banánový salát a opatrně promíchejte.
Na teflonove pánvi mírně zahřejte olej, tak aby se z něj nedýmilo. Vložte steaky z tuňáka a smažte pouze z jedné strany asi 4 min. Dejte porce ryby na talíř. Přidejte banánový salát a ozdobte petrželkou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus