Šalvějová koprová kůrčička na platýsu
Použité suroviny:
4 filety z platýse,
sůl,
šťáva z 1 1/2 citronu,
6–8 šalvějových snítek,
1 svazek kopru,
100 g másla,
4 lžíce hladké mouky,
pepř,
máslo na vymaštění,
60 ml bilého vína
Jak recept připravit:
1. Filety opláchneme, osušíme v utěrce, osolíme a pokapeme 2 lžícemi citronové šťávy.
2. Šalvěj a kopr omyjeme, osušíme a jemně posekáme.
3. V pánvi rozehřejeme máslo, šalvěj na něm krátce podusíme a pánev odstavíme z plotny. Vmícháme mouku,
citronovou šťávu a kopr, opepříme. Předehřejeme troubu na 225 °C.
4. Vrchní stranu filetů potřeme bylinkovou pastou, vložíme do vymaštěné formy a přelijeme bílým vínem.
Pečeme v troubě 15–20 min., až kůrčička zezlátne.
5. Upravíme na talíře.