Rýžová pula
Rýžová pula
Potřebujeme:
500 g filé z tresky, 1 KL kari koření, 1 PL chilli koření, 1 PL koriandru, 1 HR dlouhozrnné rýže, 2 HR vody, 1 cibule, mletá červená paprika, bobkový list, celá skořice, sýr, máslo, kečup a sůl
Jak na to:
Filé posypeme paprikou a kmínem, nakrájíme ho na menší kousky, které lehce orestujeme na olivovém oleji a zpěněníme na cibulce. Rybu odložíme bokem a do cibulového výpeku přidáme veškeré koření a rýži. Restujeme dokud rýže nezesklovatí, pak podlejeme dvěma hrneky vody a dusíme, dokud rýže není na 80% hotová. Zapékací nádobu vymastíme máslem, dno pokryjeme polovinou rýžové směsi a na ni uložíme orestovanou rybu. Posypeme nastrouhaným sýrem, polijeme kečupem a zakryjeme zbývající směsí, kterou také posypeme sýrem a dozdobíme kečupem. Zapekáme cca 10 min. při 180 ° C.