Rybí závitky plněné houbami a olivami
Rybí závitky plněné houbami a olivami
Potřebujeme:
500 g ryby, sůl, bílý pepř, 1 citron, olivový olej, 100 g žampionů, 100 g hlivy ustricovej, 100 g černých oliv, kapary, 2 vejce, 250 ml smetany na šlehání, 200 ml bílého vína, 150 g másla, 100 g koriandrovej nebo petrželky, 4 velké brambory, hladká mouka
Potřebujeme:
500 g ryby, sůl, bílý pepř, 1 citron, olivový olej, 100 g žampionů, 100 g hlivy ustricovej, 100 g černých oliv, kapary, 2 vejce, 250 ml smetany na šlehání, 200 ml bílého vína, 150 g másla, 100 g koriandrovej nebo petrželky, 4 velké brambory, hladká mouka
Jak na to:
Rybí filety omyjeme, osušíme, osolíme, okořeníme, pokapeme citronovou šťávou, olivovým olejem a posypeme čerstvým estragonem. Očištěné a umyté houby posekáme a spaříme na másle se solí a bílým pepřem. Po vychladnutí přidáme posekané černé olivy, kapary a syrový žloutek. Rybí filety naplníme hubovou směsí a stočíme. Pečeme na másle v troubě s teplotou 190 C asi deset minut. Pak závitky vyjmeme. Výpeku dochutíme bílým vínem a smetanou na šlehání, povaříme a nakonec přidáme posekanou petrželovou nebo koriandrovú nať. Brambory předvaríme v posolené vodě s větším množstvím másla. Poté je zlehka pečeme v troubě, dokud se na nich nevytvoří kurka.
Rybí filety omyjeme, osušíme, osolíme, okořeníme, pokapeme citronovou šťávou, olivovým olejem a posypeme čerstvým estragonem. Očištěné a umyté houby posekáme a spaříme na másle se solí a bílým pepřem. Po vychladnutí přidáme posekané černé olivy, kapary a syrový žloutek. Rybí filety naplníme hubovou směsí a stočíme. Pečeme na másle v troubě s teplotou 190 C asi deset minut. Pak závitky vyjmeme. Výpeku dochutíme bílým vínem a smetanou na šlehání, povaříme a nakonec přidáme posekanou petrželovou nebo koriandrovú nať. Brambory předvaríme v posolené vodě s větším množstvím másla. Poté je zlehka pečeme v troubě, dokud se na nich nevytvoří kurka.