Rybí závitky

Rybí závitky 

Potřebujeme:

1 / 2 kapra (cca 1 kg), 15 dkg anglické slaniny, 4 stroužky česneku, 20 oliv, bílý pepř, směs na ryby, červená paprika sladká a ostrá, drcený kmín, tymián, hladká mouka, olej a sůl

Jak na to:

Kapra rozkrojíme na 2 pláty, vykostíme a břišní část narežeme na 3 cm široké pláty. Osolíme je, natřeme česnekem, posypeme tymiánem a necháme 24 hodin odležet. Na stejně velké pláty narežeme slaninu i sýr, rozložíme na odležané maso a spolu srolujeme do závitků. Do každého závitku vmáčkneme ještě pár oliv a obalíme v "cihlové mouce", kterou připravíme smícháním mouky, papriky, kmínu a koření. Závitky prudce osmažíme ze všech stran a přemístíme na plech. Zapekáme je cca 20 min, dokud nechytí zlatavou kůrku.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus