Rybí salát deluxe
Rybí salát deluxe
Potřebujeme:
800g tresky nebo rybího filé, 400g zavináč s cibulí, 400g bílého jogurtu, 350g majonézy, 80g cibule, 2PL sterilovaného hrášku, 1PL horčice, citrónová šťáva a sůl podle chuti.
Nálev: 1L vody, 2dcl octa, 1,5 PL soli, 10ks celého černého pepře, 3ks nového koření, 2ks bobkový list, 40g mrkve nakrájené na tenké pásy, 1KL cukru
Potřebujeme:
800g tresky nebo rybího filé, 400g zavináč s cibulí, 400g bílého jogurtu, 350g majonézy, 80g cibule, 2PL sterilovaného hrášku, 1PL horčice, citrónová šťáva a sůl podle chuti.
Nálev: 1L vody, 2dcl octa, 1,5 PL soli, 10ks celého černého pepře, 3ks nového koření, 2ks bobkový list, 40g mrkve nakrájené na tenké pásy, 1KL cukru
Jak na to:
Cibuli nadrobno nakrájíme, mírně osolíme a necháme odstát cca 1 / 2 hod. V hrnci uvaříme nálev s mrkví cca 10min.Potom mrkev vyjmeme a pokrájíme na malé kostky.
Do hrnce s nálevem vložíme tresku (maso z ryby) a vaříme cca 15 min. Maso z uvařené ryby v rukou rozdrobíme a přidáme k ostatním surovinám. Přidáme pokrájený zavináč na menší kousky (i s cibulí), bílý jogurt, majonézu, hořčici a hrášek. Dochutíme s
citronovou šťávou, příp. s octem a solí podle chuti.
Vše důkladně promícháme a dáme do lednice vychladnout.
Cibuli nadrobno nakrájíme, mírně osolíme a necháme odstát cca 1 / 2 hod. V hrnci uvaříme nálev s mrkví cca 10min.Potom mrkev vyjmeme a pokrájíme na malé kostky.
Do hrnce s nálevem vložíme tresku (maso z ryby) a vaříme cca 15 min. Maso z uvařené ryby v rukou rozdrobíme a přidáme k ostatním surovinám. Přidáme pokrájený zavináč na menší kousky (i s cibulí), bílý jogurt, majonézu, hořčici a hrášek. Dochutíme s
citronovou šťávou, příp. s octem a solí podle chuti.
Vše důkladně promícháme a dáme do lednice vychladnout.