Rybí ragú s čočkou
Rybí ragú s čočkou
Potřebujeme:
4 porce
25 dkg tuňáka, 25 dkg čočky, 2 řapíky celeru, 4 rajčata, 2 kostky zeleninové polévky, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 hřebíček, mletý koriandr, 1 stonek mateřídoušky dusk, 1 bobkový list, 1 svazek petržele, mleté pepř, sůl
Potřebujeme:
4 porce
25 dkg tuňáka, 25 dkg čočky, 2 řapíky celeru, 4 rajčata, 2 kostky zeleninové polévky, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 hřebíček, mletý koriandr, 1 stonek mateřídoušky dusk, 1 bobkový list, 1 svazek petržele, mleté pepř, sůl
Jak na to:
Jednu cibuli nakrájíme na kostky, do druhé vsunete karafiát. Rybu nakrájíme na dlouhé, tenké plátky. Stonek celeru nakrájíme. Rajčata oloupeme a rozmačkáme. Necháme vařit 1 litr vody a rozpustíme v něm polévkové kostky. Na oleji do zlatova upečeme nadrobno nakrájenou cibuli, roztlačený česnek, celerový stonek a rybu, přičemž směs částo mícháme. Přidáme rajčata, zeleninovou polévku, koriandr, mateřidoušku, bobkový list, petržel, cibuli s hřebíčku a ochutíme solí a pepřem. Necháme vařit a přidáme i čočku, kterou jsme předchozí den namočili do vody. Zakryjeme a vaříme, dokud čočka nezměkkne.
Jednu cibuli nakrájíme na kostky, do druhé vsunete karafiát. Rybu nakrájíme na dlouhé, tenké plátky. Stonek celeru nakrájíme. Rajčata oloupeme a rozmačkáme. Necháme vařit 1 litr vody a rozpustíme v něm polévkové kostky. Na oleji do zlatova upečeme nadrobno nakrájenou cibuli, roztlačený česnek, celerový stonek a rybu, přičemž směs částo mícháme. Přidáme rajčata, zeleninovou polévku, koriandr, mateřidoušku, bobkový list, petržel, cibuli s hřebíčku a ochutíme solí a pepřem. Necháme vařit a přidáme i čočku, kterou jsme předchozí den namočili do vody. Zakryjeme a vaříme, dokud čočka nezměkkne.