Rybí pikantní filé v balíčku
Použité suroviny:
4 filety z tresky po 150 - 200 g
2 - 3 rajčata
1 pórek
2 lžíce Jihočeského másla
2 lžíce citronové šťávy
2 stroužky česneku
¼ lžičky sušené bazalky
mletý bílý pepř
sůl
4 kusy alobalu
Jihočeské máslo na potření alobalu
Jak recept připravit:
Porce rybího filé necháme trochu povolit a osušíme. Osolíme je a rozložíme na máslem potřené kusy
alobalu. Poklademe plátky rajčete a posypeme nadrobno nakrájeným pórkem a doplníme lupínky másla.
Citronovou šťávu smícháme s prolisovaným česnekem, ostatními přísadami a rovnoměrně rozdělíme na filé.
Alobal dobře uzavřeme a každý balíček lehce špičkou nože propíchneme. Položíme na rošt a grilujeme asi 15
minut.
Pro změnu rybí filety posypeme nahrubo pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, na nudličky pokrájenými
sušenými rajčaty a černými olivami, nudličkami papriky....